miercuri, 20 iulie 2011

Razboiul fortelor spirituale


Din momentele de rascruce ale istoriei spirituale in care s-a produs rebeliunea unor fiinte ingeresti, cosmosul este scena unui razboi continuu. Razboiul fortelor spirituale ce se infrunta imbraca cele mai diferite forme, iar dupa aparitia Pamantului fizic, epicentrul acestei lupte cu valente cosmice s-ai mutat in "ograda" oamenilor. Pamantul, ca planeta, si omul, ca fiinta spirituala intrupata in corp fizic au devenit teatrul de batalie pentru fortele ce se confrunta.

Inaintea primei rebeliuni, in primul ciclu al cosmosului, a existat doar o singura categorie de Fii ai Luminii, care a convietuit in Pacea lui Dumnezeu o lunga perioada de timp. Pax divina a fost spulberata in momentul in care cei doi Ingeri Puri ai Temeliei s-au opus Planului lui Dumnezeu.

Fiintele din lumea eterica afirma ca cei doi Ingeri Puri rebeli sunt unul - deci avem de-a face cu o fiinta ingereasca binara. Impreuna, cei doi Ingeri Puri rebeli sunt numiti Hallshithan sau Shaitan - Purtatorul de impotrivire sau Potrivnicul. Impotrivirea celor doi Ingeri Puri a constituit prima rebeliune din cosmos.

Prima rebeliune s-a produs in primul ciclu cosmic, cu mult inaintea formarii Pamantului material. Rebeliunea celor doi Ingeri Puri ai Temeliei a fost primul eveniment ce a modificat planul originar al creatiei.

A doua mare rebeliune l-a avut ca protagonist principal pe Lucifer-Sideral si s-a produs cu mult timp inaintea aparitiei Pamantului material, pe planeta eterica Perfer, in cel de-al doilea ciclu cosmic. In rebeliunea sa, Lucifer-Sideral a fost urmat de alte fiinte ingeresti, oameni si spirite ale naturii.

Evident, dupa cele doua rebeliuni succesive, restul Fiilor Luminii si spiritelor naturii si-au continuat activitatea de mentinere in stare de functionare a cosmosului. Ingerii cei buni, care au continuat sa-l slujeasca pe Dumnezeu, sunt numiti in lumea eterica prin termenul Hemin Hem - Cei drepti. Fiintele ingeresti care s-au alaturat lui Lucifer-Siderall sunt numite Dree – in traducere Cei rupti sau Cei desprinsi. La randul lor, spiritele naturii rebele care l-au urmat pe Lucifer sunt numite Lorehh. Ele s-au separat de spiritele naturii bune, care actioneaza potrivit Planului lui Dumnezeu.

Inainte de razvratirea fiintelor ingeresti, nu existau caracteristici negative in cosmos: nu exista ura, nu exista supararea, nu exista minciuna, nu exista tradarea. Inaintea rebeliunii, totul era perfect; nici un sentiment negativ nu umbrea puritatea creatiei lui Dumnezeu. In acest context, este de la sine inteles ca sentimentele negative nu au fost inventate nici de Dumnezeu, nici de oameni. Sentimentele negative, de altfel, nici nu apartin oamenilor. Ele sunt imprumutate, prin rezonanta, de la fiintele angelice rebele. Oamenii sunt cei care, prin liberul lor arbitru, le copiaza si le manifesta in lumea materiala. Omul nu poate manifesta in lumea fizica ceva care sa nu fi existat in cosmosul spiritual.

In concluzie, se poate spune ca fiintele rebele sunt blocate intr-o anumita ipostaza caracteriala si au nevoie de a iesi din ea. Ceea ce este cu adevarat dramatic este insa faptul ca nu sunt capabile, prin ele insele, sa inteleaga eroarea pe care au savarsit-o in momentul rebeliunii. Ele inca se mentin in starea de revolta din prima fractiune de secunda de dupa rebeliune. Prin propriile lor puteri, aceste fiinte nu se mai pot ridica - ca luminozitate, culoare, miros si sunet - la starea originara, de Fiii ai Luminii.

In actualul stadiu al cosmosului, doar omul poate constientiza o astfel de stare. De aceea, aceste fiinte actioneaza asupra omului, care, prin rezonanta, le preia starile caracteriale.

CRISTIAN GANESCU – Marele mister Omul, cetatean al Cosmosului

3 comentarii:

  1. Este greu de acceptat faptul că Dumnezeu nu le dă și celor desprinși - rebelilor - o șansă de a redeveni drepți - prin evoluție spirituală, ca toate ființele.Nu cred că ei sunt în afara legilor generale ale Universului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tind sa cred ca Dumnezeu ii iubeste foarte mult pe cei de gresesc dar se intorc la ganduri mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce anume a determinat cele doua rebeliuni?

    RăspundețiȘtergere