marți, 19 iulie 2011

Misterul “Kalpa Vigraha”


Stirea ca statueta ce reprezinta zeul hindus Kalpa Vigraha a disparut, a produs agentiei americane CIA ingrijorare maxima si pentru a intelege importanta acestei statuete trebuie cunoscuta istoria sa.

Adusa undeva intre anii 1959 – 1960, de catre un calugar tibetan si pazita de mai multi Khampa pentru a nu cadea in mainile fortelor chineze , statuetei nu i s-a acordat o prea mare importanta desi interesul chinezilor era evident neobisnuit de mare. Lasata uitarii in depozitele CIA cu denumirea “ Circus Mustang ST-0183” se decide cateva luni mai tarziu sa se analizeze cufarul care proteja statueta cat si statueta in sine.

Surprizele incep sa apara la primirea rezultatelor. Analizele efectuate in laboratoarele L.Berkeley ( University of California) atesta vechimea statuetei apartinand anului 26450 i .e.n., facand din aceasta cel mai vechi artefact din lume. Totodata, in acelasi cufar a fost gasit si un manuscris scris in perioada proto-istorica a hinduismului, conform mai multor experti americani, indieni si nepalezi. Manuscrisul pare scris intr-o limba asemanatoare sanscritei pe care istorici si arheologi de renume spun ca nu au mai vazut-o vreodata.
In urma traducerii manuscrisului, evenimentele au luat o intorsatura neobisnuita. Statueta Kalpa Vigraha a fost scoasa din depozitele CIA , inregistrarile UCRL au disparut si mai multe experimente au inceput a fi facute . Unul dintre aceste experimente (descris de catre un agent CIA retras din activitate ) fiind consumul unui pahar de apa /zi , apa incarcata energetic prin plasarea statuetei timp de 9 zile intr-un vas de cupru. Motivul acestui experiment bizar nu a fost niciodată dezvăluit iar rezultatele nu au fost cunoscute vreodată, desi zvonurile referitoare la rezultatul acestuia ( nimic confirmat, bineinteles!) spun ca ar fi vorba de marirea duratei de viata a omului.
In 1996, auditul efectuat de catre agentia CIA descopera disparitia manuscrisului si statuetei . Dupa cautari desfasurate timp de mai multe saptamani si in urma anchetarii mai multor oameni care au facut parte din personalul CIA, manuscrisul a fost recuperat din casa unui microbiolog , angajat cu multi ani in urma pentru studiul apei incarcate energetic. Interesant este faptul ca dupa recuperarea manuscrisului un val de decese misterioase au avut loc in randul comunitatii microbiologilor.

De statueta insa nu s-a mai aflat nimic, CIA oferind o recompensa materiala enorma celui care ar da detalii despre aceasta si facand publice pentru prima data fotografii ale statuetei Kalpa Vigraha din patru pozitii diferite.

2 comentarii: