miercuri, 15 iunie 2011

Se răstoarnă Pămîntul!

Autor: Ionel Grama
Savanţii planetei au stabilit că, o dată la 200.000 de ani, într-un proces care durează între 4.000 şi 5.000 de ani, are loc o inversare a polilor magnetici ai Pămîntului, nordul devenind sud şi sudul, nord.

Pînă în prezent, nimeni n-a reuşit să afle care sînt cauzele reale ale acestui fenomen bizar. In 1995, o echipă de geologi de la Colegiul Occidental din Los Angeles a descoperit că procesul de inversare a polilor planetei s-a accelerat în ultimii ani, aceştia deplasîndu-se cu 53 de grade într-un singur an. După cum apreciază specialiştii, este posibil să trăim o inversare superrapidă, cu urmări imprevizibile în viaţa şi existenţa planetei noastre. Analizînd urmele lăsate în roci, cercetătorii au ajuns la concluzia că în ultimele 160 de milioane de ani au avut loc sute de astfel de inversări, ultima dintre acestea producîndu-se în urmă cu circa 780.000 de ani. Curios este faptul că această inversiune este întipărită deja în „memoria“ planetei, procesul nefiind întîmplător, aşa cum s-a crezut la început, ci unul guvernat de anumite reguli, necunoscute deocamdată.

Fabio Lepreti, specialist de la Universitatea Calabria, a afirmat: „Rezultatele la care am ajuns ne duc la concluzia că inversările de polaritate nu sînt evenimente întîmplătoare, independente unele de altele. Dimpotrivă, există un anumit grad de memorie în cadrul proceselor magnetice care dau naştere acestor inversări“. De obicei, schimbarea polilor planetei a avut loc în decursul a 4.000-5.000 de ani, dar, de curînd, cercetătorii de la Institutul American de Geofizică au descoperit că fenomenul se poate produce şi într-un timp extrem de scurt. In urmă cu 15 milioane de ani, a avut loc o răsturnare bruscă în doar patru ani, iar în ultimii 100 de ani Polul Sud s-a deplasat cu peste 900 de kilometri, mişcarea accelerîndu-se progresiv. Dacă între 1973 şi 1984 Polul Sud s-a deplasat cu 130 km, în următorii zece ani a parcurs peste 150 km. Care este cauza acestor mişcări ciudate? Conform ultimelor date obţinute, se pare că vinovat de toată această poveste este… Soarele. Furtunile solare - despre care NASA a lansat de curînd mai multe avertismente, pe care noi le-am prezentat deja în revistă - duc iniţial la o intensificare a cîmpului magnetic, urmată, în foarte scurt timp, de o decompensare, o scădere a intensităţii acesteia, efect ce se poate întinde de la cîteva zile la cîteva săptămîni sau luni. In prezent, cîmpul magnetic al Pămîntului este cu 38% mai redus decît acum 2.000 de ani şi continuă să scadă. Concomitent, forţa gravitaţională a planetei este şi ea în continuă micşorare, în vreme ce rezonanţa Schumann a crescut de la 7,8 cicli pe secundă la 8,6 sau chiar mai mult, ceea ce generează senzaţia că timpul se scurtează, că trece mai repede şi „nu mai avem timp“.
Ce pericole ne pîndesc în cazul producerii unui astfel de fenomen? In primul rînd, pe măsură ce cîmpul magnetic al planetei va scădea în intensitate, mai multe specii de păsări, animale de uscat (cîrtiţele) sau marine (rechinii) vor muri din cauza pierderii simţului de orientare, aceste vietăţi deplasîndu-se după liniile cîmpului magnetic terestru. Din acelaşi motiv, Pămîntul va fi supus efectului nociv al razelor cosmice care, nemaiîntîlnind cîmpul magnetic, vor lovi direct suprafaţa Terrei. Acest fenomen va fi maxim în momentul în care cîmpul va fi zero, deci atunci cînd polii se vor inversa. De comun acord cu meteorologii, geologii susţin faptul că, pe perioada derulării fenomenului de inversare, au loc o multitudine de fenomene, precum: schimbări climatice majore, încălzirea globală accentuată, creşterea numărului şi a forţei uraganelor şi tornadelor, dispariţia diferenţelor dintre anotimpuri, înmulţirea cutremurelor, ce devin tot mai violente, inundaţii şi alunecări de terenuri, modificări în comportamentul oamenilor şi al animalelor, înmulţirea cazurilor de cancer (în special cel de piele), dispariţia definitivă a unor specii. Temperaturile aerului cresc, gheţurile se topesc, nivelul mărilor şi oceanelor creşte, o parte din uscat va fi înghiţit de ape, mari suprafeţe cultivabile şi multe oraşe vor fi inundate, oamenii vor rămîne fără locuinţe şi fără hrană, apa potabilă se va împuţina, se vor produce migraţii în masă, se vor declanşa violenţe şi chiar războaie pentru supravieţuire.
Ruth Montgomery, în cartea sa “Străinii printre noi”, in 1978, spunea următoarele: „In viitor se vor inversa polii magnetici ai planetei şi se va schimba axa de rotaţie a Pămîntului. Vremea va deveni foarte violentă, vor fi furtuni puternice, inundaţii crescute şi căderi masive de zăpadă. (…) Vor erupe vechi vulcani din insulele Mediteranei, din sudul Americii şi din California, apoi, la scurt timp, va apărea ciuma. Pămîntul se va cutremura puternic, afectînd întinderi mari de uscat din nordul Europei, Asiei şi Americii şi se vor produce valuri de proporţii monumentale. Timp de trei zile, planeta se va legăna lent în spaţiu şi vor avea loc erupţii vulcanice în cîmpii, acolo unde nu s-au produs niciodată. (…) Evenimentul se va produce într-o clipire de ochi şi Pămîntul se va înclina într-o parte. Vînturi sălbatice vor urla peste uscat, soarele va părea că stă în loc şi apoi că merge înapoi. Acela va fi timpul cînd Terra se va stabili pe noua ei orbită. Răsăritul va fi în alt loc pe cer, iar în zonele întunecoase, oamenii, animalele, păsările şi plantele vor îngheţa şi vor muri“.
Se pare că toate aceste preziceri se confirmă în prezent, inclusiv apariţia ciumei şi mai ales a holerei, care, în Nigeria şi Camerun, a făcut zeci de mii de victime în 2010. In toată această apocalipsă există însă şi un dram de speranţă: aceea că ştiinţa va găsi soluţiile pentru diminuarea acestor efecte. Trebuie doar să ne grăbim, întrucît timpul se scurge mai repede!

2 comentarii: