miercuri, 12 octombrie 2011

Cand nu funcţionează rugăciunea

In urma rezultatelor unui studiu facut pe participantii la un seminar despre natura rugaciunii, s-au desprins patru mari categorii de rugăciuni si anume: mai mulţi bani, slujbe mai bune, o sănătate mai bună şi relaţii mai bune, in exact această ordine.

Aplicând modelul de rugăciune, compus din gând, sentiment şi emoţie, se poate verifica de ce rugăciunile noastre funcţionează şi ce se întâmplă atunci când nu funcţionează. Luand ca exemplu, rugăciunea pentru „Mai mulţi bani”, participantii la acest studiu si-au descris gândurile cu expresii precum „nu am suficient de mulţi” „am nevoie de mai mult” şi „am rămas fără”.

Stim ca gândul este sistemul nostru de ghidare, programul de direcţionare pentru energia pe care o deplasăm in aceasta lume. Fără puterea de a ne alimenta gândul cu sentimente si emotii, el exista la nesfârşit, ca o simplă posibilitate în mintea noastră. Astfel in absenta energiei care sa-l alimenteze, gandul nu reprezinta decat ceea ce noi numim dorinţă. Si aici gasim motivul pentru care rugăciunile noastre par să rămână, uneori, fără răspuns.

În absenţa puterii de a da viaţă afirmaţiilor şi rugăciunilor noastre, acestea raman, la nesfarşit, doar niste dorinţe bine intenţionate. Numai emoţia este cea care da forţă posibilităţii de manifestare a dorinţelor noastre. De cate ori nu am auzit cu totii indemnul la iubire? Si cu toate acestea de cele mai multe ori alegem frica, ca emoţie care să ne alimenteze gândul si de cele mai multe ori „nevoia” noastră pentru ceva se bazează pe frică.


Cand spunem că „avem nevoie de mai mult” că „nu avem destul” sau că „am rămas fără”, frica este cea care (in majoritatea cazurilor), dă naştere unor asemenea afirmaţii. Si acum se pune intrebarea: Atunci cand contopim emoţia fricii cu gandul “nu am destul”, la ce sentiment ajungem? Ce simţiţi atunci când vă gandiţi că nu aveţi bani şi emoţia voastră este frica? Cumva disperare? Neputinta? Amaraciune? Durere? Deznadejde?

Stiti ca ne alegem situaţiile din viaţă prin sentimentele noastre? …Pe măsură ce ne imaginăm un anumit rezultat, cu ochii minţii, şi devenim conştienţi de emoţia care ne alimentează imaginaţia, sentimentul nostru este creat. Cum vreodata am putea crea bani, relaţii mai bune şi sănătate, dacă sentimentele care ne alimentează creaţia sunt: frica, disperare, neputinta, durere?...Alegeti iubirea si atunci cand aceasta tehnica interioara a rugaciunii va fi inteleasa , cu totii vom avea privilegiul de a vedea cum incepe MIRACOLUL.

Un comentariu:

  1. adevarat...dar din pacate prea putine persoane cunosc cele prezentate mai sus,in articol
    Jopfle

    RăspundețiȘtergere