joi, 28 octombrie 2010

Edgar Cayce si spiritele naturii

Un popor marunt, precis si organizat

Pentru cei care nu le cunosc, totul e foarte vag: spiridusi, elfi, zane, intra toti in aceeasi oala. Lamuriti-va: nu oricine face orice in aceasta lume marunta care, pentru ca este invizibila, nu este mai putin organizata.
Mai intii, se stie - Traditia spune! - ca aceste spirite au domenii de actiune foarte diferite; formele lor sunt adaptate elementului in care traiesc:
- zanele si elfii, ca si silfii, traiesc in elementul Aer,
- gnomii, spiridusii in elementul Pamint,
- ondinele, nimfele in elementul Apa,
- salamandrele in elementul Foc.
Cum spune Cayce:
Gnomii, spiridusii, zanele, vircolacii nu sunt "elementali". Sunt entitati facute din elemente care sunt, ca entitati, la fel de exact definite ca si fiintele umane care traiesc in lumea materiala.
Elementalii de care vorbeste Cayce desemneaza curenti vibratorii, "emanatii" de vibratii nepersonalizate.In anumite locuri, "emanatiile astralului inferior" sunt acumulari de unde grele, cu vibratii foarte joase, provenite din emotiile si actele distrugatoare. De exemplu, intr-o casa patata de o crima, aerul respirat, peretii, mobilele sunt impregnate de negativism. Nu este vorba de fiinte propriu-zise, de "entitati", cum spune Cayce, ci de acumulari vibratorii. Roger de Lafforest a contribuit mult la cunoasterea acestor fenomene si a dat astfel de exemple in cartile sale (cea mai buna, un best-seller care isi merita acest nume, a aparut la Laffont, cu titlul Casele care ucid).
El dezvaluie tehnici care curata aceste emanatii si pe care Louis Viei le foloseste in geobiologie pentru a alina viata cotidiana a celor vii, perturbata de astfel de case negative. A nu se confunda cu cele patru elemente, Apa, Pamint, Foc, Aer, forme sub care se prezinta moleculele de materie din care este facuta viata terestra.
Cayce afirma deci ca "Spiritele Naturii" sunt facute din aceeasi materie ca si noi, adica din cele patru elemente, fiind insa structurate dupa un mod vibratoriu diferit. Va urma.

6 comentarii:

  1. o,da! Treaba cu casa sta intocmai!Am simtit acest lucru pe pielea mea cum au simtit si altii!Doar ca oamenii nu mai sunt obisnuiti sa asculte acest glas care trebuie simtit nu auzit! Nici o problema Alina,sunt de a voastra!!!Dupa mine as sari coarda prin curte dar cica nu se cade!!!!Aurelian,mi-a picat bine cum ai pus problema!Multumesc frumos pentru urari.La fel si tie.Din toate am sau nu am,dar de sanatate am acuta nevoie. ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda,norme tampite! E o onoare sa-mi fii prietena,Ghizela! ALina

    RăspundețiȘtergere
  3. Boala este o forma a sanatatii. Daca nu ar exista boala sa ne dea un semnal de alarma ca ceva este in neregula cu, corpul nostru atunci ar aparea...moartea fizica. Asa cum spune Iisus, credinta te vindeca. Aportul Lui Iisus la minuni era unul destul de mic in comparatie cu cel al "bolnavului". Iisus readucea speranta in sufletele oamenilor, fapt ce ducea la vindecare(sper ca nu se intelege ca Iisus era un impostor sau cva de genul). Asa ca, nu-ti pierede credinta ca maine te vei simti mai bine de cat ieri si mai prost de cat poimaine. Eu pana acum un an ma jucam cu mingea prin curte si nu-mi pasa de ce vor spune vecinii, este un mod de a face sport si de a te relaxa. Promit ca atunci cand voi avea o picatura de timp libera ma voi juca iar :d Multumesc Ghizela.
    P.S. Multumesc Alina ca esti alaturi de noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. poate credinta in ceva,curiozitatea de a vedea si ziua de maine,micile tabieturi ma tin pe linia de plutire!Din pacate nu gasesc nicicum leac metehnei mele care nu e fizica,agorafobia,cred ca tine de spirit sau de suflet,nu am reusit sa aflu!De aceea scurta licarire de conversatie ce o facem e ca un balsam ptr mine!!!ghizela

    RăspundețiȘtergere
  5. Toate "bolile" sunt spirituale, asa cum bine spuneau dacii: nu poti trata ochii fara sa tratezi capul, nu poti trata capul fara de trup si cel mai important, nu poti trata trupul fara sa tratezi sufletul. Atunci cand "reparam" sufletul vom repara si trupul. Suntem spirite ce traiesc experiente umane si nu invers. Citind tot mai mult si intalninduma cu aceleasi informatii cu referire la "fatidicul" an 2012, sunt sigur ca lumea va reintra in era de aur, o lume fara de ura, fara de razboaie, de boli, iar lista poate continua lipsa a tot ceea ce in dualitatea noastra numim "rau". Iti recomand blogul lui Oreste Teodorescu, ce are mult mai pe larg evenimentele ce vor urma: http://codulluioreste.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. P.S. Sper ca iti vop putea oferi in continuare picaturi de balsam.

    RăspundețiȘtergere