luni, 23 august 2010

Prepararea ceaiului verde


Acest articol este dedicat celor care doresc sa beneficieze la maxim de pe urma efectelor sale benefice ale ceaiului verde , fara a altera gustul acestuia.
Cumpara cantitati mici
Deoarece 100 de grame de ceai este suficient pentru a prepara 40 de cani cu ceai, este recomandabil sa cumparati ceaiul in cantitati mici. Cauta sursele care garanteaza prospetimea ceaiului.
Depoziteaza-l cu grija
Pentru a mentine prospetimea si aroma ceaiului este crucial ca acesta sa fie stocat in recipiente ermetice, ferite de lumina sau alte mirosuri. Folositi un recipient care sa fie plin cu frunze de ceai, deoarece aerul dintr-un recipient pe jumatate plin poate sa cauzeze oxidarea usoara a ceaiului.
Ceaiul depozitat in frigider este expus la a prelua mirosurile alimentelor din jur. De asemenea, condensul poate sa distruga ceaiul. Deci, nu pastrati ceaiul in frigider.
Folosesc frunze de ceai sau plicuri ?
Efecte maxime se pot obtine doar daca se folosesc frunze de ceai, in forma lor naturala. Plicurile de ceai nu ofera acest lucru deoarece contine frunze de ceai macinate foarte marunt, care pierd astfel o parte din proprietati.
Foloseste apa rece, proaspata si preferabil filtrata
Este foarte important ca apa sa fie pura si curata, fara gust de clor.
De asemenea, nu utilizati apa aflata la temperatura de fierbere deoarece veti arde frunzele de ceai verde, care sunt mai delicate. Apa folosita la infuzie trebuie sa aiba intre 73 si 76 grade Celsius.

Sfaturi pentru prepararea ceaiului verde

Ceaiul verde este compactat, asa ca are nevoie de spatiu pentru ca sa se desfaca. De aceea este bine ca infuzorul sa fie cat mai spatios.
Infuzarea trebuie sa dureze intre 2 si 4 minute, timp suficient pentru a extrage toate componentele benefice ale ceaiului. Este mai bine sa infuzati ceaiul la o temperatura mai joasa pentru un timp un pic mai lung, pentru a forta in acest fel extractia tuturor componenetelor din frunzele de ceai. Temperaturile mai inalte fac ceaiul mai amar. Este preferabil sa ajustati doza de ceai pentru a obtine o aroma perfecta, decat sa schimbati temperatura apei.
Potentialul toxic al ceaiului verde
Acesta contine fluor si aluminiu, care sunt foarte toxice.

Daca adaugati lamaie la ceai, veti creste absorbtia de aluminiu, chiar si de 10 ori.
Laptele adaugat in ceaiul verde va reduce in mod semnificativ efectele benefice ale acestuia.

2 comentarii:

  1. eu si ai mei vom citi pina cind vei scrie.te/am adoptat....e drept ca ma descurc greu pe calculator,cu engleza sunt in pom,de,era franceza la putere pe vremea mea,dar cum carti nu prea ne mai permitem sa cumparam citesc cu aviditate cam orice,doar sunt un filolog visator pina la capat...uneori simpatiile se nasc si pe nevazute,nu crezi?ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai mare dreptate. Ti-am simtit lipsa in perioada in care nu ai lasat comentarii(sau mai bine spus in periada in care am refacut "arhiva" de informatii pe care o pierdusem).

    RăspundețiȘtergere