marți, 24 august 2010

Ceai de plante


Ceaiul de plante creste in popularitate in special datorita publicitatii pozitive despre beneficiile planter medicinale si a varietatii bogate de arome delicioase din care consumatorii pot sa aleaga.
Atunci cand consumati o ceasca de ceai de plante, consumati de fapt o infuzie de plante, cunoscuta si sub numele de tisane.
Infuziile de plante arata la fel ca si ceaiurile si sunt preparate cu ajutorul apei fierbinti - insa ele nu provin din planta Camellia Sinensis, planta din care ceaiurile sunt produse. Infuziile de plante sunt de fapt produse din diverse plante botanice care sunt preparate si combinate cu grija.
O infuzie de plante poate contine selectii de frunze uscate, bucati de fructe uscate, flori, ierburi, nuci, seminte sau alte plante. Toate aceste componente ale infuziei dau acesteia o combinatie de arome.

Va prezint in continuare o lista de beneficii care poate fi oferita de o infuzie de plante:
- atingerea unei stari de calm si relaxare a mintii
- ajutor pentru sanatatea inimii
- ajutor pentru stomac si problemele digestive
- promoveaza energia si starea de bine
Prezint in continuare cateva dintre plantele gasite in componenta unei infuzii de plante (tisane).
Musetelul - este cunoscut pentru efectele sale calmante, avand calitati anti-inflamatoare si anti-spastice, ajutand la ameliorarea sau eliminarea unor afectiuni.
Crizantema - are un gust dulceag si se presupune ca reduce temperatura corpului afectat de febra. Ajuta la afectiunile ficatului si ajuta organismul la detoxifiere.
Scortisoara - are efect calmant si se presupune ca imbunatateste cisrculatia sanguina si digestia.
Feniculul - este folosit de secole ca si un ajutor pentru sistemul digestiv si in rezolvarea problemelor legate de sistemul respirator.
Ghimbir - un remediu folosit de secole impotriva migrenelor si pentru tratarea racelilor.
Ginseng - stimuleaza vitalitatea si ajuta organismul sa ramana tanar.
Hibiscus - reduce tensiunea arteriala si calmeaza crampele menstruale.
Lemongrass - utilizat frecvent pentru proprietatile sale calmante si pentru distrugerea celulelor canceroase.
Patrunjel - are efect diurectic si ajuta functia renala
Menta - se presupune ca are un efect calmant superior musetelului si poate ajuta in cazul problemelor digestive. De asemenea ajuta la improspatarea respiratiei.
Zmeura - ajuta la raceli, dureri de gat si diaree. Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, unghiilor si a dintilor.
Exista o imensitate de plante in natura din care am putea alege pentru pregatirea unei infuzii. Astfel, producatorii de ceaiuri experimenteaza in continuu diverse combinatii de asemenea plante.

Pe langa proprietatile medicinala ale acestor infuzii, veti putea descoperi ca si gustul acestora poate sa fie foarte placut. Daca doriti sa folositi asemenea infuzii pentru probleme medicala, asigurati-va ca cititi mai intai care este compozitia infuziei si familiarizati-va cu efectele plantelor respective.
In general aceste remedii sunt sigure si fara efecte secundare.

2 comentarii:

  1. important este ca sa se citeasca...multi nu au curajul de a comenta..poate li s-au retezat aripile de turma de destepti si zeflemisti.Orice planta este o binecivintare. ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Atat plantele cat si copacii sunt binecuvantari dumnezeiesti si sper ca am timpul de a ma informa si a scrie un articol despre binefacerile copacilor asupra corpului omenesc.

    RăspundețiȘtergere