sâmbătă, 28 august 2010

Detoxificarea organismului cu ceai de plante


Ceaiurile de plante au in princiopiu rolul de a echilibra functiile organismului, iar proprietatile acestora de detoxifiere a organismului sunt in general sigure pentru sanatate.
Detoxifierea organismului nu este un concept nou. Multe culturi antice au practicat detoxifierea sub forma accelerarii metabolismului si prin curatarea colonului cu ajutorul plantelor medicinale. Corpul omului are o capacitate uimitoare de eliminare a toxinelor si otravurilor din sistem. Aceasta functionalitate este imbunatatita prin folosirea ceaiurilor medicinale care poseda capabilitati de curatare si detoxifiere. Uleiurile volatile si componentele fenolice din plante sunt eliberate prin turnarea apei fierbinti peste acestea.
Acestea scalda tesuturile cu componentele lor naturale care promoveaza regenerarea celulara si eliminarea toxinelor. Detoxifierea ar trebui vazuta ca si un proces general valabil pentru toate organele din corp, toate acestea fiind nevoie sa fie implicate pentru ca detoxifierea totala a organismului si fie obtinuta. In total exista 7 canale de eliminare a toxinelor. Primele cinci dintre acestea sunt: colonul (intestinul gros), rinichii, pielea, plamanii si ficatul. Celelalte doua canale sunt sangele si sistemul limfatic. Curatarea colonului este primul canal utilizat in cadrul procesului de detoxifiere. Aceasta poate fi realizata prin curatarea acestuia cu plante medicinale mai intai si apoi cu ajutorul hidroterapiei.
Exista o multitudine de modalitati utilizate pentru detoxifierea organismului. Unele dintre cele mai eficiente sunt: dieta corecta, programe de curatare cu plante si hidroterapia colonului. O dieta vegetariana normala este cea mai buna metoda de eradicare eficienta a toxinelor din sistem. O asmenea dieta ofera organismului fibrele de care acesta are nevoie for a stimula o mai buna mobilitate intestinala si asimilarea cantitatii de vitamine necesare pentru a sustine organismul in procesul de detoxifiere.
O dieta robusta este foarte importanta pentru a avea o fundatie pentru procesul de detoxifiere, fie ca aceasta este realizata cu ajutorul plantelor medicinale, curatarea colonului sau alte programe de detoxifiere. O dieta care sustine detoxifierea este aceea care elimina toate alimentelor ce pot declansa probleme de indigestie sau excretie. Graul si produsele lactate reprezinta cauza frecventa a alergiilor.

Zaharul trebuie evitat datorita continutului ridicat de calorii. Carnea de vita si pui, care au fost crescuti cu cereale trebuiesc de asemenea eliminate deoarece pot contine hormoni si antibiotice(daca este posibil,asa cum am scris mai sus, evitarea totala a carnii este cea mai sanatoasa).

2 comentarii: