sâmbătă, 3 martie 2012

Oglinda sufletului

Acea parte din energia universala care ne inconjoara, asociata corpului omenesc, fiind in fapt manifestarea energiei umane numita de noi aura este… oglinda sufletului. Acest halou luminos care inconjoara trupul uman, il patrunde si emite o radiatie proprie ne arata bolile, sanatatea, falimentul sau succesul, dragostea sau ura. Ea tradeaza toate gandurile bune sau rele. Atunci cand o persoana este atinsa de o boala mortala,aura sa incepe sa se intunece, sa se stearga si in unele cazuri ea dispare chiar inaintea mortii acesteia.

Acest ou energetic multicolor atinge o inaltime de doi metri si jumatate si chiar mai mult, iar latimea poate fi mai mare de un metru…Evident, aceste dimensiuni variaza de la o persoana la alta. Este formata din radiatii colorate plecand din diferite parti ale corpului si este mai bine sa nu se foloseasca cuvantul culoare cand ne referim la aura, ci frecventa radiatiei pe care o numim ''bleu'' sau ''rosu'' de exemplu.

Cand spunem ca aura este multicolora se face de fapt aluzie la o parte din culorile spectrului solar. Cu cat spiritualitatea unui om este mai mare, cu atat haloul este de un galben mai intens. Toti marii sfinti au haloul aurit, culoare care se poate obtine numai prin puritatea gandurilor si intentiilor spre deosebire de vibratiile joase ale unora unde vom intalni in aura culori terne si murdare, respingatoare, in comparatie cu vibratiile inalte care genereaza culori stralucitoare si pure. In functie de o serie intreaga de factori, aura este si ea schimbatoare, urmand dispozitia individului,numai ca tentele fundamentale raman neschimbate, tente care indica ''fondul'' persoanei.

Cele 7 straturi ( dupa unii cercetatori 9) sau corpuri fluidice au fiecare o luminozitate si culori proprii, activitatea lor influentand si conditionand in mod concret corpul fizic si starile psihice ale omului. Ele sunt structurate in mod organizat si reprezinta ''intermediarul''dintre spirit sau scanteia divina, si trup. Cele mai apropiate de acesta urmaresc conturul lui, iar cele mai departate au forma ovoida, aparand in jurul corpului ca un ou cu varful in jos.

Dintre aceste straturi, primul, al treilea, al cincilea si al saptelea au fiecare structuri bine diferentiate, in timp ce al doilea, al patrulea si al saselea apar sub forma unor fluide luminoase in continua miscare, nefiind riguros delimitate de celelalte corpuri. Corpurile aurei au o organizare functionala proprie, ele mentinandu-se prin absorbirea din campul energetic universal si metabolizarea energiilor specifice frecventei fiecarui corp, prin intermediul unor centri energetici in forma de vartejuri (chakre), adica ''roti'', care la omul sanatos sunt luminoase si in continua miscare.

Aceste energii preluate si prelucrate de chakre sunt apoi distribuite in intregul corp prin numeroase canale energetice( nadisuri). Canalul principal de energie se afla in interiorul coloanei vertebrale si se intinde de la baza sirei spinarii pana la cap, de-a lungul lui fiind asezati principalii centri energetici. Nivelul pana la care se ridica aceste nadisuri(cel din stanga fiind de culoare albastra, nadi lunar, asociat principiului feminin, yin, iar cel din dreapta de culoare rosie, nadi solar, asociat principiului masculin, yang), depinde de nivelul de evolutie al individului si de felul in care traieste.

“Nasterea si moartea” – Valeriu Popa

2 comentarii: