miercuri, 22 septembrie 2010

Codex Alimentarius

Nu ne ajunge rata somajului, scumpirile alimentelor si tot acest haos prin care Romania si intreaga planeta trece! Vor fi interzise vitaminele si produsele naturiste in schimbul a 28 de produse de sinteza care vor fi general valabile pentru tot omul de pe planeta. Groaznica prostie a conducatorilor nostrii ne aduce in prapastie.Hai sa o traim si pe asta ! Din data de 31 decembrie 2009 celebrul Codex Alimentarius a intrat in vigoare si in tara noastra !!! Oare vom face puscarie pentru capsulele cu usturoi sau…orice produs naturist? Suna incredibil, strigator la cer ? Da, suna .Unul dintre celebrii “anonimi” ai blogului mi-a adus acest lucru la cunostinta si ii multumesc pentru asta.Sa citim ce scrie mai jos . „Setul de proceduri concepute de reprezentantii OMS va schimba din temelii standardele de siguranta alimentara. Codexul alimentar are ca scop declarat protectia sanatatii consumatorilor. In realitate insa, sunt multe voci care sustin ca este o lege abuziva prin care vom fi obligati spre exemplu sa tratam cu antibiotice si hormoni orice animal crescut pentru hrana. Acest cod isi propune sa elimine si metodele alternative in domeniul sanatatii, adica terapiile naturiste, dar si folosirea suplimentelor alimentare si vitaminelor. La nivel mondial, sute de milioane de oameni au strans randurile si au inceput lupta impotriva acestui inceput de sfarsit al omenirii.”
" La 31 decembrie 2009 a intrat in vigoare Codex Alimentarius. Un asa-zis cod universal al alimentelor, ce scoate in afara legii produsele naturale, promovand organismele modificate genetic. Potrivit acestui Codex, suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv, nici terapeutic. Usturioul sau menta, alaturi de alte plante comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a, care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice. Intrarea in vigoare a Codex Alimentarius este unul dintre pasii spre Noua Ordine Mondiala.
Datorita preocuparilor mioritice din societatea romaneasca, uitam de multe ori ce se intampla de fapt in lume. Foarte putini romani stiu ca pe data de 26 mai 2009 a fost adoptat Codex Alimentarius, de catre Parlamentul Romaniei. Deputatii au adoptat cu 182 de voturi pentru, 2 impotriva si 12 abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic. La fel ca si in alte probleme de acelasi gen - vezi cipuri, imprumuturi FMI etc - Romania da tonul in adoptarea si implementarea unor astfel de masuri dictatoriale. Se aduc astfel inapoi sapte dintre substantele interzise, precum: Hexaclorobenzene, Diledrin, Aldrin etc, substante care au fost interzise in mod unanim in 176 de tari, inclusiv SUA. Prevederile Codex Alimentarius, enuntate de Directiva Europeana in ceea ce insemna suplimentele alimentare, vor fi aplicate sub amenintarea, ca de obicei, a sanctiunilor financiare, dupa cum urmeaza:
- 28 de produsi de sinteza farmaceutica (toxici) care vor fi dozati si vor fi disponibili doar in farmacii, pe baza de prescriptie medicala, vor elimina orice supliment alimentar natural. Astfel, intr-un mod ironic, vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata doar in doze in care nu mai pot avea niciun impact, ele fiind clasificate ca si toxine.
In magazine se vor putea pune in circulatie doar produsele care sunt pe lista Codex Alimentarius, toate celelalte (ex: glucosamine, qenzima etc) vor fi ilegale, insemnand ca toti cei care le vor folosi vor fi pasibili de inchisoare.
- Alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt si nu numai atat, sub noile reguli aproape toate alimentele vor trebui iradiate, iar nivelul de radiatii permis va fi mult mai mare decat cel anterior.

- Se va controla si accesul asupra acizilor aminati esentiali, asupra vitaminelor si mineralelor
- Medicina naturalista, cum ar fi acupunctura, medicina energetica, medicina tibetana etc, vor fi progresiv interzise, iar prin controale se va actiona, eliminand astfel accesul la orice fel de alternativa de tratament naturalist.
In ciuda faptului ca un imens val de petitii a blocat mesageria europarlamentarilor, Codex Alimentarius a fost totusi adoptat, fiind astfel vorba de o incalcare flagranta a drepturilor democratice si respectarii acestora. Modul in care, la 13 mai 2002, europarlamentarii au adoptat, in favoarea industriei farmaceutice reguli fixate prin Codex Alimentarius, ignorand protestele milioanelor de europeni, scoate inca o data in evidenta faptul ca aceasta masura face parte din Programul de Schimbare a Ordinii Mondiale.
Maniera prin care acest Codex Alimentarius desfiinteaza concurenta industriei farmaceutice, eliminand toate terapiile naturiste si suplimentele alimentare naturale, ma obliga sa ma intreb: de fapt cui ii folosesc toate acestea? Sunt aceste masuri in interesul cetatenilor? Sunt in interesul copiilor nostri? Sau, pe de alta parte, acesta este modul prin care ni se creeaza o dependenta fata de o industrie aflata in mana unor actionari (asa cum vom descoperi in continuare) care, in mod categoric, urmaresc preluarea controlului Noii Ordini Mondiale. Se stie ca, in industria farmaceutica, sanatatea se vinde si se cumpara.

Acuzati de genocid
Inainte de a demonstra legatura dintre Codexul Alimentarius si marile companii ale industriei farmaceutice, mai amintim ca dr. Matthias Rath (Germania), inmaneaza pe 14 iunie 2003 curtii de la Haye (Olanda) un act de acuzare pentru crime impotriva umanitatii, informand ca trusturile farmaceutice ascund efectele secundare periculoase si chiar mortale ale medicamentelor. In acest context, dr. Rath stabileste clar originea acestor crime si dovedeste responsabilitatea industriei farmaceutice privind un genocid extins mondial.
Este de notorietate ca in aceasta industrie se vehiculeaza miliarde de dolari anual, dolari castigati pe spatele suferintei si lipsurilor umane, iar parte din aceste profituri sunt utilizate ca sa se faca lobby pentru aceasta industrie, pentru a influenta legislatii, pentru a manipula cercetari in domeniul medical si educational. Sunt numeroase exemple prin care trusturile au facut donatii mari universitatilor din SUA si Anglia, cum ar fi: Harvard, Yale, John Hopkins, Standford, Columbia etc.
Exista multe rapoarte ONU care demonstreaza ca din cele aproximativ 200.000 de medicamente existente pe piata, doar 10% au o utilitate, dar chiar si acestea ar putea fi inlocuite cu practici din medicina chineza, tibetana etc si produse naturiste. Personal cred ca fara chimia farmaceutica lumea ar fi mai sanatoasa.

Opozitie serioasa
Sunt numeroase organizatii care si-au exprimat opozitia fata de Codex Alimentarius. Africa de Sud nu se va conforma. Ministrul sanatatii de aici declara ca este foarte clar ca aceste dispozitii vizeaza obtinerea banilor de pe urma remediilor brevetate, iar in acest context este normal ca se incearca discreditarea metodelor naturaliste. Asociatia medicilor si chirurgilor americani isi exprima opozitia fata de Codex Alimentarius. In Marea Britanie practicantii medicinei naturiste sustinuti de Camera Lorzilor s-au opus politicii pro Codex a lui Tony Blair. India nu se va conforma directivelor care, pe langa multe altele, promoveaza ingrediente chimice ce cauzeaza inflamatii la nivelul creierului copiilor. Se stie ca delegatul Indiei, insarcinat sa sustina aceasta cauza, a fost ignorat, iar cand a insistat pentru o dezbatere a fost pur si simplu scos afara din camera. “
Mai multe puteti gasi pe sitetul :
http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb/news/alimente_otravite_79648.html
Un interviu ce merita citit cu Omul Ovidiu Bojor despre Codex Alimentarius :
http://www.ziarullumina.ro/articole;896;1;23011;0;Daca-cititi-ultimul-Codex-alimentarius-al-UE-va-veti-ingrozi.html
Articol preluat de pe http://carareauniversului.blogspot.com

In traditia noastra populara exista “o vorba”, conform careia mananci ca sa nu mori. Se pare ca de acum inainte, mamanci sau nu mananci,sigur mori “cu zile”.

10 comentarii:

  1. Nu este nicio surpriza in asta. Trebuie sa ne asteptam la asa ceva. „Vremurile sunt aproape” (Iulia)

    RăspundețiȘtergere
  2. uite de asta m-am mutat la tara,maninc ce produc in mare parte! Cit de cit,ca nu se poate in totalitate ne mai protejam. ghizela

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, Ghizela. Dar semintele de unde le iei, ca si ele sunt tratate? Dacă le ai din recolte de recolte de recolte esti cu adevarat o privilegiata.(Iulia)

    RăspundețiȘtergere
  4. Traiasca asa-zisa globalizare!Nu mai zic nimic...(Alina)

    RăspundețiȘtergere
  5. ai dreptate Iulia,dar in timp am reusit sa am semintele mele,gainile scoase de mine in mini clocitori le hranesc cu porumb care nu a cunoscut azotul,porcul meu il hranesc la fel,lapte am de la vaca mea....fructele mele nu sunt asa frumoase dar sunt bune...Cum necum macar un pic si tot e mai bine ca de la piata.Nu mi-a fost usor deloc dar ce nu face omul ca sa traiasca? ghizela

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo Ghizela pentru inspirata miscare de a te muta la tara. Traiesc intr-un mic orasel, pot spune ca ma aflu la limita dintre viata la tara si cea de la oras si, ca si tine, ma bucur de produse naturale. Consider ca aceasta este solutia viitorului, fiecare sa-si cultive propriile legume si fructe.
    Ai dreptate Iulia, momentul Revelatiei se apropie cu pasi mari, lupta dintre fortele intunecate si cele ale binelui se va acutiza in perioada ce urmeaza. Dar, sa vedem si partea buna, intotdeuna binele invinge.

    RăspundețiȘtergere
  7. Efortul o sa-ti fie rasplatit cu varf. Faci ceva extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu traiesc in Bucuresti. Mai are rost sa comentez? Aici se traieste mai putin. Cumpar totul din magazine unde toate sunt ca in articol... (Apropo, am verificat, ordonanta aia chiar s-a votat!)Dar, exista si speranta!!! Dupa cum este postat, in 2012 vine ceva, daca scapam de 2012 in 2013 sunt explozii solare, iar daca scapam si de astea, pana in 2015 vine un cutremur in Vrancea. Deci veselie cat cuprinde... (Iulia)

    RăspundețiȘtergere
  9. Macar nu ne plictism Iulia.(Rad,dar nu-i rasul meu)(Alina)

    RăspundețiȘtergere
  10. Vom trece si peste acele vremuri cu bine in cazul in care ne vom schimba, altfel.....

    RăspundețiȘtergere