joi, 1 iulie 2010

EDGAR CAYCE SI SPIRITELE NATURII

UN POPOR MARUNT, PRECIS SI ORGANIZAT

Pentru cei care nu le cunosc, totul e foarte vag: spiridusi, elfi, zane, intra toti in aceeasi oala. Lamuriti-va: nu oricine face orice in aceasta lume marunta care, pentru ca este invizibila, nu este mai putin organizata.
Mai intii, se stie - Traditia spune! - ca aceste spirite au domenii de actiune foarte diferite; formele lor sunt adaptate elementului in care traiesc:
- zanele si elfii, ca si silfii, traiesc in elementul Aer,
- gnomii, spiridusii in elementul Pamint,
- ondinele, nimfele in elementul Apa,
- salamandrele in elementul Foc.
Cum spune Cayce:
Gnomii, spiridusii, zanele, vircolacii nu sunt "elementali". Sunt entitati facute din elemente care sunt, ca entitati, la fel de exact definite ca si fiintele umane care traiesc in lumea materiala.
Elementalii de care vorbeste Cayce desemneaza curenti vibratorii, "emanatii" de vibratii nepersonalizate.In anumite locuri, "emanatiile astralului inferior" sunt acumulari de unde grele, cu vibratii foarte joase, provenite din emotiile si actele distrugatoare. De exemplu, intr-o casa patata de o crima, aerul respirat, peretii, mobilele sunt impregnate de negativism. Nu este vorba de fiinte propriu-zise, de "entitati", cum spune Cayce, ci de acumulari vibratorii. Roger de Lafforest a contribuit mult la cunoasterea acestor fenomene si a dat astfel de exemple in cartile sale (cea mai buna, un best-seller care isi merita acest nume, a aparut la Laffont, cu titlul Casele care ucid).
El dezvaluie tehnici care curata aceste emanatii si pe care Louis Viei le foloseste in geobiologie pentru a alina viata cotidiana a celor vii, perturbata de astfel de case negative. A nu se confunda cu cele patru elemente, Apa, Pamint, Foc, Aer, forme sub care se prezinta moleculele de materie din care este facuta viata terestra.
Cayce afirma deci ca "Spiritele Naturii" sunt facute din aceeasi materie ca si noi, adica din cele patru elemente, fiind insa structurate dupa un mod vibratoriu diferit. Va urma.

4 comentarii:

  1. toate bune si frumoase...de ce ai plecat de pe lovendal?
    de ce ai cedat?ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Am considerat ca este cea mai buna varianta. Vizitez aproape zilnic site-ul dar, ca un simplu "trecator" - intru, citesc si plec. Cred ca a fost cea mai buna optiune aceea de a ceda si de a parasi forumul(cel putin asa cred ;D).

    RăspundețiȘtergere
  3. da,oricum sunt destule situri pe care poate omul sa intre...nu stiu ce ma atrage la blogul tau,ai acel "ceva"![si crede-ma sunt prea batrina ca sa te "periez"].Cit patos depuneam si eu in tinerete,si cite"palmi" am mai primit.Eh,in locul tau as mai iesi cu cite un comentariu "bomba"

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uneori pornirea de a imi exprima parerea, dar o suprim cu rapiditate :D.

    RăspundețiȘtergere